diumenge, 9 de desembre del 2012

ESPINELVES


Cada any al desembre coincidint amb les festes de la Puríssima, es celebra a Espinelves la fira de l’avet. Espinelves és un poble de la comarca d´Osona, però pertanyent a la demarcació de Girona. És popular pel seu entorn natural, la seva església romànica i la seva peculiar especialitat en avets de Nadal. Espinelves està situat dins del bosc més gran de Catalunya, a la zona del Montseny-Guilleries, en plena muntanya i prop del mar. És una zona amb fresques arbredes, aigües netes i aires purs.
Espinelves és troba 84Km. de Barcelona; 21 de Vic i 45 de la Costa Brava. En el mateix Eix Transversal entre Vic i Girona.
La vila, a 750m. d' altitud, està situada entre el Coll de Ravell i el Coll del Bruc, cobert de boscos on impera el silenci, la pau i la quietud, i on els paratges són dignes d'admirar.















diumenge, 14 d’octubre del 2012

CARDONA


A la comarca del Bages hi han diverses mines dedicades a l’explotació de sals potàssiques. A la majoria de mines es continua extraient els minerals, menys a la que es troba a la localitat de Cardona, població situada aproximadament a 30 km al nord de Manresa. Cardona va reconvertir la seva mina en un centre museístic denominat parc cultural de la muntanya de sal. Aquest centre, més el castell (avui un Parador Nacional) han fet de Cardona un lloc d’atracció turística molt interessant.

La visita al Parc Cultural de la Muntanya de Sal, dins les antigues instal•lacions de Mina Nieves, ens ofereix la possibilitat de conèixer els afloraments salins de Cardona i el singular patrimoni natural i cultural que fan d'aquest indret un lloc únic en el món. La geologia, la mineralogia, la botànica i la història tenen en aquest recinte un punt de trobada en el context de l'explotació que l'home ha fet d'aquest mineral des del neolític fins a arribar a l'explotació industrial.

El recinte Mina Nieves és una de les explotacions de sals potàssiques més importants d'Europa fins a l'any 1990. En aquesta mina es podrà contemplar  la muntanya de sal, gaudir d'una àrea museogràfica, així com dels pous d'extracció (Alberto i Maria Teresa) i la maquinària d'un d'ells. En el decurs de la visita sereu traslladats amb vehicles especials fins a la Vall Salina descendint un desnivell de 86 metres. Els vehicles us deixaran a la Vall Salina, des d'on podreu admirar un increïble aflorament salí: la Muntanya de Sal. A continuació, us equipareu amb un casc miner i entrareu a l'interior de la Muntanya per recórrer uns 500 m de galeries, on podreu gaudir de les espectaculars estalactites i estalagmites, així com de les diferents vetes de sals: sòdiques, potàssiques i magnèsiques. Cal ressenyar que l’extracció més important era la de sal potàssica (potassa), utilitzat per fer explosius.

El castell de Cardona constitueix un excel•lent compendi de fortificació militar que mostra l’evolució de les arts militars des de l’edat mitjana fins a l’època contemporània. El castell fou seu d’un dels llinatges nobiliaris més importants del país i la defensa de l’explotació de les salines comportà que la seva fortificació fos inexpugnable. Destaca la defensa feta durant la guerra de Successió (1711-1714) sent l’última fortalesa que es rendí a les tropes de Felip V.

Construït sobre una muntanya des de la qual domina la conca central del Cardener, el castell de Cardona va ser, des del segle XI i fins al XV, el nucli residencial dels senyors de Cardona. El recinte està dividit meitat per meitat entre els pavellons senyorials i el recinte de la canònica de Sant Vicenç. En destaquen la Torre de la Minyona, el Pati Ducal, els seus baluards de defensa o les seves vistes sobre la Vall Salina.
 Vista del Castell des de la mina

 Muntanya de sal

 Interior de la mina

Castell de Cardona

dimecres, 18 de juliol del 2012

Tallinn - Helsinki - San Petersburgo

En el mateix moment que estic escrivint aquestes línies el nostre vol està arribant a Tallinn, primera ciutat i inici de les nostres vacances d’estiu. Fa només tres setmanes que encara no havien decidit el nostre destí de vacances. Aquest any d’una forta crisis econòmica a Espanya i a gran part d’Europa, vàrem planificar un circuit pel nostre compte que començava a Tallinn, continuava fins a Helsinki i acabava a San Petersburgo. Els desplaçaments entre aquestes ciutats els vàrem realitzar en vaixell.
INTINERARI
05/07/12
Nit a Girona à Hotel Vilobi. Carretera Aeropuerto, s/n. Vilobi d'Onyar.
Tl.: 972473186
Castelldefels – BCN: 16.30; BCN – Girona: 17.16 à 18.47; Girona – Hotel Vilobí: 19h.
06/07/12
GIRONA – TALLIN. Vol FR9375 à Sortida: 06:55 i arribada: 11:30.
Desde Tallin Ülemiste Aeropuerto, tomar el autobús n º 2. El viaje dura aproximadamente 20 minutos. La parada de autobús se encuentra a 5 minutos del hotel.
Nit a Tallin àHotel Scandic Palace. Vabaduse Väljak 3, 101 41 Tallin. Estonia Teléfono: 372 6 407 300; Fax: 372 6 407 299; palace@scandichotels.com
07/07/12
Nit a Tallin à Hotel Scandic Palace.
08/07/12
Nit a Tallin à Hotel Scandic Palace.
09/07/12
Nit a Tallin à Hotel Scandic Palace.
10/07/12
TALLINN-HELSINKI. Vaixell: M/S Star. Sortida: 07:30 de la Terminal D i arribada: 09:30 a Helsinki/West Harbour.
Bus 15.
Nit a Helsinki à Hotel Scandic Marski. C/Mannerheimintie 10.
11/07/12
HELSINKI - ST. PETERSBURG. Sortida: 19.00 i arribada: 09.30.
Sortida de Helsinki à West Harbour o West Terminal.
Nit al vaixell: Princess Maria. Cabina: B2 - 2 bed Cabin, inside, 9m2.
12/07/12
Nit a St. Petersburg à Sokos Hotel Vasilievsky. C/ Vasilievsky Ostrov, 8 th Line 11/13. 190034 St Petersburg.
13/07/12
Nit a St. Petersburg à Sokos Hotel Vasilievsky. C/ Vasilievsky Ostrov, 8 th Line 11/13. 190034 St Petersburg.
14/07/12
ST. PETERSBURG – HELSINKI. Sortida: 19.00 i arribada: 08.00.
Nit al vaixell: Princess Maria. Cabina: B2 - 2 bed Cabin, inside, 9m2.
15/07/12
HELSINKI-TALLINN. Vaixell: M/S Star. Sortida: 13:30 de la West Harbour i arribada: 15:30 a la D-Terminal.
Nit a Tallin à Ulemiste Hotel. C/ Lennujaanma tee 2. Tlf : 372-6032626
FAX : 003726032601
16/07/12
TALLIN – GIRONA. Vol FR9376 à Sortida: 11:55 i arribada: 14:40.
Tallinn

Plaça de l'ajuntament

Torres de la Muralla

HELSINKI
Hèlsinki (en finès), Helsingfors (en suec; escoltar), Helsset (en lapón), és la capital i la ciutat més gran de Finlàndia. Està situada en la costa sud del país, a la riba del Golf de Finlàndia. Hèlsinki forma part de la província de Finlàndia Meridional i de la regió d'Uusimaa.
Unes 568.000 persones viuen a la pròpia ciutat d'Hèlsinki (31 d'octubre de 2007), i l'àrea metropolitana (municipis d'Hèlsinki, Espoo, Vantaa i Kauniainen) té una població de gairebé un milió d'habitants en total. Incloent altres municipis propers la població és d'al voltant d'1,3 milions de persones. Un de cada quatre Finlandesos viuen en aquesta Gran Hèlsinki.
Com la concentració urbana més gran de Finlàndia, Hèlsinki és el centre nacional de la política, l'economia, la cultura i la ciència.

Centre ciutat
El Parlament de Filandia

Museu de la música

SANT PETERSBURG


Estiu 2012. sant petersburg from mabordas


Sant Petersburg

Museu Hermitage


Esglesia de la Resurreció de Crist


Riu Neva

dijous, 17 de maig del 2012

GIRONA "Temps de Flors"

Aquest any es celebra la 57a edició de "Girona, Temps de Flors", excusa perfecta per donar un tomb per Girona. En plena primavera cada any per aquestes dates, la ciutat de Girona, i especialment el seu Barri Vell, multiplica la seva bellesa i capacitat de seducció amb motiu de la mostra "Girona, Temps de Flors". Les originals instal·lacions florals que porten a terme centenars de participants, professionals i aficionats sense distinció, transformen la ciutat en un subtil espectacle d'aromes, textures i colors. Els monuments, les cases i els seus patis interiors, els carrers, els jardins i els paratges naturals emergeixen revestits amb l'elegància de sorprenents elements vegetals, i tot aquest riquíssim conjunt patrimonial apareix com una inoblidable recreació artística.


      RECOMANACIONS D'ALLOTJAMENT I RESTAURACIÓ

Hotel Carlemany à www.carlemany.es

Restaurant curcuma à www.curcuma.cat

Restaurant El Pou del Call

Restauranant La Calèndula à www.lacalendula.net

Restaurant Els jardins de la Mercè à www.elsjardinsdelamerce.com










dilluns, 9 d’abril del 2012

ZARAGOZA - Setmana Santa -

La manera més ràpida i còmode de viatjar a Zaragoza des de Barcelona és en tren. El nostre tren va sortir a l'hora prevista i desprès de dues hores de trajecte vàrem arribar a Zaragoza. Un cop allà i desprès de deixar les maletes a l’hotel, va començar les nostres vacances de setmana santa de quatre dies, en els quals vàrem tenir temps de descansar, realitzar visites culturals i gaudir de la gastronomia local. De entre totes les coses que vàrem fer cal destacar les visites a la Basílica del Pilar, l’Aljaferia, el pont de pedra, el Torreón de la Zuda, el mercat central, i l’exposició de Goya al museu Ibercaja Camón Aznar. Per tal d’agafar forces, de tant en tant entraven en alguns dels diversos bars i tasques del barri del tubo. També com fet destacar vàrem veure passar la processó del Sant Enterrament que es celebra cada divendres Sant.
La petita anècdota que ens va passar va ser que al nostre hotel hi havia concentrat l’equip de futbol del Real Zaragoza que aquell mateix dissabte es tenia que enfrontar al Barça, així es que vàrem poder viure la passió dels aficionats saragossans a la sortida dels jugadors del hotel.


Basílica del Pilar

Mercat Central i Muralles
El pont de pedra

Aljafería
Interior de l'Aljafería

SETMANA SANTA EN SARAGOSSA
El so dels bombos i tambors és un dels elements més impactants d'aquesta festa.
L'origen de la Setmana Santa de Saragossa es remunta al segle XIII. És una celebració que aconsegueix convocar a més de 100.000 visitants cada any. En les diferents desfilades processionals participen més de 15.000 persones, pertanyents a 23 germandats. Durant les processons, el eixordador so dels bombos i tambors resulta especialment impressionant. A més, al llarg del recorregut és possible escoltar les “saetes” (cants tradicionals de Setmana Santa) barrejades amb jotes (cançons populars típiques de la regió). El punt culminant de la Setmana Santa saragossana es produeix el Divendres Sant, amb la processó del Sant Enterrament. La sortida de les diferents confraries de les seves seus o l'acte final de cada festeig (l'anomenada "recollida") són altres moments de gran emoció.

diumenge, 11 de març del 2012

SITGES - Ral·li cotxes d'època-

Sitges des de fa algun temps és una de les meves localitats favorites. Entre altres coses m'agrada els seus carrerots, el seu passeig marítim, el seu dinamisme cultural, l'ambient que es respira en qualsevol època de l'any, el seu festival de cinema fantàstic i de terror...
Aquest diumenge 11 de març la celebració del 52e Ral·li Internacional de Cotxes d'Època que es desenvolupa entre Barcelona i Sitges, va ser una excusa perfecta per fer un volt per Sitges, i de pas fer una ullada a aquests vehicles antics procedents de tota Espanya i Europa fabricats abans del 1928.