dissabte, 31 de desembre del 2016

BERLIN

(27-12-2016 / 31-12-2016) 
La historia de Berlin al segle XX ha sigut tant trepidant com confusa, en tan sols un segle aquesta ciutat va viure una revolució, es va convertir en la seu dels nazis, va ser bombardejada, va queda dividida en dos i finalment es va reunificar.

Berlin té molts atractius per a passar uns dies de vacances, a través de la seva bona xarxa de transport públic podràs accedir a qualsevol dels seus monuments, museus, carrers comercials, events i zones d’oci nocturn. És interesant l’adquisició de la Berlin Welcomecard  (bitllet de turisme de Berlin) que et permet utilitzar tot tipus de transport públic durant períodes de temps concret, que en el nostre cas va ser de quatre dies. El centre de Berlin es troba en el districte de Mitte. Dins del perímetre de Mitte es pot visitar a peu els monuments i símbols més importants de la ciutat (Porta de Brandeburg, Bundestag, monument als jueus d’Europa assassinats, Checkpoint Charlie, Universitat Humboltd, monument commemoratiu de la crema de llibres de 1933, Gendarmenmarkt, etc.). Per tant, la meva recomanació és allotjar-se en un hotel a la zona de Mitte.


Visitar Berlin durant els mesos de novembre i desembre té un encant especial, ja que a les moltes atraccions que ofereix aquesta ciutat se li afegeix la transformació de moltes de les seves places en forma de mercats nadalencs. Sense cap mena de dubte el mercat nadalenc més bonic és el de Gendarmenmarkt. Gendarmenmarkt està ubicat a la plaça més bonica de Berlin, les diverses cassetes de fusta de venda de tot tipus de productes i menjars, amenitzades per la musica que se sent provinent dels concerts en directe que es van succeint durant totes les hores d’apertura del mercat, donen un ambient, si cal, encara més festiu i acollidor. Un altre mercat nadalenc interesant de visitar és el Christmas Market at the Kaiser Wilhelm Memorial Church ubicat a la plaça Breitscheidplatz. Aquest mercat es va fer tristament famós una setmana abans que el visitessin nosaltres, a conseqüència de l’atemptat terrorista reivindicat per l’estat islàmic, en el qual un terrorista va atropellar amb un camió multitud de persones amb un tràgic resultat  de 12 persones mortes.



Per acabar i continuant amb els esdeveniments que només es celebren al Nadal, és molt recomanable la visita de nit al jardí botànic. En aquest lloc es pot veure un espectacle visual d’efectes lluminosos anomenat Christmas Garden Berlin. Es tracte d’anar seguint una ruta establerta en la que et vas trobant amb figures lluminoses d’animals i plantes, efectes de llums que es reflecteixen sobre la vegetació i llacs, camins ple d’estels, en definitiva és un passeig màgic, relaxant i romàntic.
Si ho desitges, també podràs patinar sobre una pista de gel. Abans de sortir del jardí botànic una manera molt bona de recuperar les forces i combatre les baixes temperatures es menjar el típic bratwurst i Glühwein (vi calent).




✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨


✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

diumenge, 18 de setembre del 2016

TEIÀ ( 15a Caminada popular per la Serralada del litoral )

Track de la caminada

Perfil de la caminada



dimarts, 16 d’agost del 2016

VIELHA - VAL D'ARAN

(12-08-2013 / 15-08-2016)

L’ època de l’any per la qual és més coneguda La Val d’Aran són els mesos d'hivern i primavera en la que molta gent practicant dels esports de neu, principalment l’esqui alpí es citen a l’estació d’esquí de Baqueira-Beret.

A l’estiu La Val d’Aran s’omple d’excursionistes disposats a fer algunes de les nombroses rutes que es poden realitzar en aquesta Vall. Aquest va ser bàsicament el nostre objectiu, que ens va portar a passar quatre dies en aquest meravellós indret del Pirineu. Des de Vielha (capital de La Val d’Aran) on teníem el nostre allotjament, cada matí sortíem a descobrir els paisatges i pobles que ens brinda La Val d’Aran. Dos sortides molts recomanables per fer és la ruta a peu que es realitza des de el Pla de Beret al Santuari de Montgarri i l’altre és sortint des de Vielha en cotxe per la N-230 arribar fins a Sant Joan de Toran. Si després de realitzar una excursió voleu recuperar forces no deixeu de demanar l’olla aranesa, podeu estar segurs que amb aquest plat típic de la zona recuperareu l’energia perduda.
Vall d'Aran


Santuari de Montgarri
Camí de Pla de Beret a Montgarri


Com he dit anteriorment una ruta molt recomanable per fer amb cotxe és la que va sortint des de Vielha en direcció a França per la N-230 fins al petit poble de Sant Joan de Toran. Els últims quilòmetres abans d’arribar a Sant Joan de Toran s’ha d’anar molt en compte, ja que la carretera té una elevada pendent, està plena de revolts tancats i l’amplada limita la possibilitat de que dos cotxes que vinguin en sentit contrari es puguin creuar. Tot i això val la pena apropar-se fins aquets poble per l’espectacularitat del paisatge.

Sant Joan de Toran ubicat a 1035 m d’altitud  és un pintoresc poble de cases de pedra molt cuidades i una petita capella dedicada a Sant Joan Baptista. Aquest recòndit lloc de Val d’Aran, ofereix unes espectaculars vistes de la vall de Toran i una pau única.

De tornada cap a Vielha vam fer parada a Bossòts. Bossòst acull un magnífic edifici d’arquitectura aranesa, l’ església dera Mair de Diu dera Purificación. Un bonic passeig arbrat, Eth Grauèr, travessa Bossòst a la ribera del Garona, al voltant del qual hi acostuma a haver molta animació en botigues, bars i restaurants. El riu en aquest tram és especialment ampli i cabalós, fet pel qual ofereix les condicions ideals per a la pràctica del rafting i altres esports d’aventura. A més, a Bossòst hi trobem l’única serradora que queda a la Val d’Aran, últim testimoni de la que va ser una activitat clau en l’economia de la Vall.
Sant Joan de Toran

Bossòst


dimecres, 27 de juliol del 2016

EIVISSA - FORMENTERA


(19-07-2016 / 27-07-2016)

EIVISSA
A Eivissa existeixen molts tòpics que relacionen aquesta illa amb el moviment hippy, els personatges famosos que es donen cita a l’estiu (actors, esportistes, cantants...) i les nits festives. Tot i que Eivissa va adquirir fama per la seva cultura hippy a la fi dels anys 60 i principis dels 70, avui només queden tres mercats hippies que en realitat venen productes, que poc tenen a veure amb aquest moviment. És veritat que van a estiuejar persones famoses, però es quasi impossible trobar-te-les pel carrer ja que es mouen en la més estricta intimitat. Hi ha llocs a Eivissa que són molt tranquils i molt familiars per poder descansar i relaxar-te, però les persones que vulguin divertir-se també tenen el seu espai en poblacions com Sant Antoni de Portmany i en les diverses discoteques de fama mundial com Pacha, Amnesia i Privilege, entre altres.


Durant aquests 8 dies que hem estat recorrent l’illa d’Eivissa, la meva visió s’anava impregnat de una gamma de colors que anaven des de les diverses tonalitats de blaus del mar, l’espectacular  marró dels camps i el blanc de les seves cases. Des de el meu punt de vista aquests colors, identifiquen aquesta bonica illa.
























Durant la nostra estada, el nostre allotjament va estar ubicat a Santa Eulalia del Rio. Santa Eulalia del Rio és una població de turisme familiar i ambient tranquil que té un bonic i llarg passeig marítim. Des d’aquí cada dia feien sortides per descobrir tots els racons de l’illa (pobles, cales, mercats...). Des de el seu port surt el ferry que et porta fins a Formentera. Alguns dels llocs de visita obligada són, el poble interior de Santa Gertrudis de Fruitera, les nombroses petites cales situades al nord de Santa Eulalia del Rio i el barri antic de la ciutat d'Eivissa conegut com Dalt Vila. Aquest barri es troba envoltat per una muralla construïda al segle XVI per protegir la ciutat dels pirates i dels otomans. Dalt Vila compta amb nombrosos llocs d'interès entre els quals destaquen la Catedral de la Verge de les Neus (segle XIII), la Plaça de la Vila, els baluards de la muralla, l'Església de Santo Domingo (segle XVI) i l'Ajuntament, situat en un antic Convent Dominico. Si us ve de gust anar a un mercat hippy jo us recomanaria el de Las Dalias. El mercat hippy de Las Dalias tot i que no és el més gran, el fet que es realitzi per la tarda-nit i que hagi actuacions de concerts en directe li dona un ambient especial.



RECOMANACIONS D'ALLOTJAMENT I RESTAURACIÓ

Hotel Buenavista – www.ibizabuenavista.com 
Restaurante Chicho’s Pizza (Paseo S’Alamera, 20. Santa Eulalia del Rio).
Restaurante Can Cosmi (C/. San Jaime, 44. Santa Eulalia del Rio).

Restaurante Bistro El Jardin (Plaza de la Constitución, 11. Ibiza).




FORMENTERA
L'única porta d'entrada a Formentera, és a traves del Port de la Savina. Aquesta petita illa de 20 km de llarg i només 2 km d'ample en els seus punts més propers, es pot visitar en un sol dia. Alguns dels llocs mes destacats per visitar són, el Faro de la Mola, el parc natural de Ses Salines, el restaurant El Mirador i les platges de Cala Saona, Ses illetes i Els arenals.

La qualitat de les aigües de Formentera, úniques per la seva transparència i el seu color turquesa, es deu a la presència de la praderia de Posidònia Oceànica més gran del Mar Mediterrani, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en 1999. La planta de Posidònia és una espècie endèmica del Mar Mediterrani. Encara que viu en l'aigua, no és un alga sinó una veritable planta amb arrel, tija i fulles. La posidònia produeix grans quantitats d'oxigen fonamental per a la vida d'algues, esponges i peixos. Funcionen com a autèntiques selves en miniatura, creant hàbitats on gran quantitat d'espècies troben el lloc idoni per viure, servint com una depuradora natural. Una vegada ha florit, les seves restes fora de l'aigua són capaces de crear esculls que s'estenen paral·lels a la costa i actuen mantenint l'equilibri del litoral, protegint la costa de l'erosió en esmorteir i reduir l'onatge.
Vista des de el Restaurant El Mirador

El Far de La Mola

Platja de Migjorn