dimecres, 27 de juliol del 2016

EIVISSA - FORMENTERA


(19-07-2016 / 27-07-2016)

EIVISSA
A Eivissa existeixen molts tòpics que relacionen aquesta illa amb el moviment hippy, els personatges famosos que es donen cita a l’estiu (actors, esportistes, cantants...) i les nits festives. Tot i que Eivissa va adquirir fama per la seva cultura hippy a la fi dels anys 60 i principis dels 70, avui només queden tres mercats hippies que en realitat venen productes, que poc tenen a veure amb aquest moviment. És veritat que van a estiuejar persones famoses, però es quasi impossible trobar-te-les pel carrer ja que es mouen en la més estricta intimitat. Hi ha llocs a Eivissa que són molt tranquils i molt familiars per poder descansar i relaxar-te, però les persones que vulguin divertir-se també tenen el seu espai en poblacions com Sant Antoni de Portmany i en les diverses discoteques de fama mundial com Pacha, Amnesia i Privilege, entre altres.


Durant aquests 8 dies que hem estat recorrent l’illa d’Eivissa, la meva visió s’anava impregnat de una gamma de colors que anaven des de les diverses tonalitats de blaus del mar, l’espectacular  marró dels camps i el blanc de les seves cases. Des de el meu punt de vista aquests colors, identifiquen aquesta bonica illa.
























Durant la nostra estada, el nostre allotjament va estar ubicat a Santa Eulalia del Rio. Santa Eulalia del Rio és una població de turisme familiar i ambient tranquil que té un bonic i llarg passeig marítim. Des d’aquí cada dia feien sortides per descobrir tots els racons de l’illa (pobles, cales, mercats...). Des de el seu port surt el ferry que et porta fins a Formentera. Alguns dels llocs de visita obligada són, el poble interior de Santa Gertrudis de Fruitera, les nombroses petites cales situades al nord de Santa Eulalia del Rio i el barri antic de la ciutat d'Eivissa conegut com Dalt Vila. Aquest barri es troba envoltat per una muralla construïda al segle XVI per protegir la ciutat dels pirates i dels otomans. Dalt Vila compta amb nombrosos llocs d'interès entre els quals destaquen la Catedral de la Verge de les Neus (segle XIII), la Plaça de la Vila, els baluards de la muralla, l'Església de Santo Domingo (segle XVI) i l'Ajuntament, situat en un antic Convent Dominico. Si us ve de gust anar a un mercat hippy jo us recomanaria el de Las Dalias. El mercat hippy de Las Dalias tot i que no és el més gran, el fet que es realitzi per la tarda-nit i que hagi actuacions de concerts en directe li dona un ambient especial.



RECOMANACIONS D'ALLOTJAMENT I RESTAURACIÓ

Hotel Buenavista – www.ibizabuenavista.com 
Restaurante Chicho’s Pizza (Paseo S’Alamera, 20. Santa Eulalia del Rio).
Restaurante Can Cosmi (C/. San Jaime, 44. Santa Eulalia del Rio).

Restaurante Bistro El Jardin (Plaza de la Constitución, 11. Ibiza).




FORMENTERA
L'única porta d'entrada a Formentera, és a traves del Port de la Savina. Aquesta petita illa de 20 km de llarg i només 2 km d'ample en els seus punts més propers, es pot visitar en un sol dia. Alguns dels llocs mes destacats per visitar són, el Faro de la Mola, el parc natural de Ses Salines, el restaurant El Mirador i les platges de Cala Saona, Ses illetes i Els arenals.

La qualitat de les aigües de Formentera, úniques per la seva transparència i el seu color turquesa, es deu a la presència de la praderia de Posidònia Oceànica més gran del Mar Mediterrani, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en 1999. La planta de Posidònia és una espècie endèmica del Mar Mediterrani. Encara que viu en l'aigua, no és un alga sinó una veritable planta amb arrel, tija i fulles. La posidònia produeix grans quantitats d'oxigen fonamental per a la vida d'algues, esponges i peixos. Funcionen com a autèntiques selves en miniatura, creant hàbitats on gran quantitat d'espècies troben el lloc idoni per viure, servint com una depuradora natural. Una vegada ha florit, les seves restes fora de l'aigua són capaces de crear esculls que s'estenen paral·lels a la costa i actuen mantenint l'equilibri del litoral, protegint la costa de l'erosió en esmorteir i reduir l'onatge.
Vista des de el Restaurant El Mirador

El Far de La Mola

Platja de Migjorn