dijous, 26 de juliol del 2018

STOCKHOLM

(20-07-2018 / 25-07-2018)
Escapada a la capital de Suècia per tal de conèixer els punts d’interès turístics més importants en els àmbits culturals, urbanístics, polítics, gastronòmics i forma de viure dels ciutadans suecs.

En l’àmbit cultural Estocolm disposa de nombrosos museus, per citar alguns en els que vàrem estar nosaltres es troba el museu dels víkings, el museu Junibacken dedicat a la escriptora Astrid Lindgren, cèlebre escriptora sueca de llibres infantils que va crear a personatges immortals, com Pippi Calzaslargas, Emil i Karlsson de la teulada.  També vam estar com no podia ser d'una altra manera tractant-se de la ciutat on lliuren els premis Nobel en el Nobelmusset. El museu Nobel està dedicat a la vida d’Alfred Nobel, així com als descobriments i a les persones que van rebre aquest guardó internacional des de 1901 fins als nostres dies.
 

Entres anades i tornades a llocs que tenien programats, vàrem anar descobrim la ciutat. Gamla Stan és el centre històric i la zona més bonica de la ciutat. Els seus carrers són estrets i empedrats, els seus edificis medievals amb acolorides façanes i les seves places entre la qual destaca Stortoget, la converteixen en un lloc perfecte per passejar. En el centre històric també es troba el Palau Reial d’estil barroc, l'illa de Stadsholmen, i els illots de Riddarholmen, Helgeandsholment i Strömsborg els orígens dels quals es remunten al segle XIII.
Centre històric

En el que fa referencia al mon de la política vàrem visitar les dues institucions mes importants dels país i la ciutat, com son respectivament el parlament suec i l’ajuntament d’Estocolm. D’aquest dos edificis emblemàtics cal destacar les vistes extraordinàries que es poden veure de la ciutat des de la planta superior del parlament, així com la sala de l’ajuntament on es fan anualment els lliuraments dels premis nobels.

Durant la nostra estada a la ciutat realitzem dos tours guiats per la ciutat pel barri antic i el nou. Mentre passegem ens explicaven esdeveniments que van succeir a la ciutat com la terrible història coneguda com el bany de sang d'Estocolm, la tràgica història de la mort de la Princesa Margaret o històries de Víkings. També ens van explicar curiositats com l'origen del terme “Síndrome d'Estocolm”, i la forma d'afrontar el dia a dia dels ciutadans com per exemple col·locar espelmes i petits llums en totes la finestres dels edificis, per pal·liar en la mesura del possible la falta de llum en el cru hivern de Suècia.

Fora de la capital d'Estocolm un dia el dediquem a visitar Sigtura. Sigtura està considerada com la primera ciutat de Suècia, fundada al segle X. És un bonic poble a 50 Km d'Estocolm amb edificis de l'any 1600, castells, esglésies d'època, jaciments víkings i cases de fusta a la vora del llac Mälaren.
Sigtura